Stránky

2012/01/28

It‘s complicated


září

Klikal celý večer na ikonku obnovit stránku, každých pět minut snad, věděl, že se chová směšně, ale nemohl si pomoci. Nechápal to, přece spolu začali chodit, už před dvěma týdny, a ona svůj profil stále neaktualizovala. Proč? On to celý natěšený udělal hned ten večer, co se vrátil z jejich prvního oficiálního rande, kde se ukázalo, že jsou teda spolu, že jsou pár. 

Je jim spolu dobře, ale tohle mu vrtá hlavou. Nechápe, že světu nechce ukázat, že je s ním. Copak se za něj stydí? Přímo se jí na to nezeptal, spíš tedy tak trochu oklikou. Nadhodil to na jedné z dalších schůzek, že si změnil status. A ona jen přikývla, snad s náznakem lehkého úsměvu, ale nic neřekla. Tak se zeptal a co ty?, ona řekla, že asi ne, že to tak neprožívá, ten internet a tak. No vypadalo, že je jí to opravdu jedno. Tak to nechal být, už se k tomu nevracel. Vždyť to není důležité, že ano.

Ale facebook přece používá! Komunikují přes něj, píší si na chatu, lajkuje jeho statusy a fotky, jen ten svůj vztah nepřiznává. Každý den to kontroluje, a ona pořád nic. Za tím něco musí být!


říjen

Už toho měl dost, prostě jí řekl, že pokud si ten status nezmění, tak se s ní snad rozejde. Že mu to připadá, jako by se za něj styděla nebo co. Ona to odmítala, že prý prostě jen nepochopila, že je to pro něj tak důležité, a že to tedy napraví.

Večer kliknul -  a ano, srdíčko a In a relationship with – na co bude lhát, má radost. A velikou. Konečně je spokojen.


listopad

Je sám, rozešla se s ním. Tentokrát dřív na facebooku než ve skutečnosti. Viděl její změnu statusu a nechápal – It‘s complicated – co to má znamenat? Vždyť žádné problémy nemají, je jim spolu dobře, od začátku až doteď. Napsal jí tedy vzkaz. Odpověď, že prý tohle nechce řešit přes internet. Až se uvidí, že mu to poví. Tak na to byl opravdu zvědavý. Skutečnost ale předčila jeho představy. 

Sešli se na rohu, tam u dubu, kde si dávali sraz vždycky. Přišla stejně krásná jako dřív, ne-li krásnější. Hned se do ní pustil, co že to jako má znamenat, to si s ním nějak hraje, nebo něco provedl, či jí prostě jen něco přelétlo přes nos? Chrlil otázky kadencí patnáct za minutu, ani se nestačil nadechovat, a tak když mu dech došel úplně, konečně se jala odpovědět. 

Jak si prý změnila status na zadaná, ozval se jí bývalý přítel, chodili spolu osmnáct měsíců, a rozešli se nějak krátce před tím, než se seznámila s ním, i proto ze začátku prý nechtěla ten facebook aktualizovat, aby ho taky netrápila, nebo tak, že se obávala, nerozešli se ve zlém, spíš se jen tak trochu odcizili, že si dají jen pauzu, ale to víš, jak to s těmi pauzami dopadá, takže konec. A pak potkala jeho, byla šťastná, a nechtěla to pokazit. Pak na minulého přítele i facebook úplně zapomněla, ale on prý pořád otravoval, a ona se bála, aby se s ní nerozešel, nevnímal to špatně, tak to pro něho udělala. 

No a třetí den potom se jí ozval, on, bývalý partner. Že by jenom zašel na kafe, vidí, že v jejím životě došlo ke změně, chce vědět víc, přece jsou přátelé, tak co by to mělo být za problém, a ona teda souhlasila, nebyl vlastně důvod nejít. A proč, že mu to neřekla? Sama ani neví. Bylo to prý úplně nevinné, opravdu. Jenže. Začali se scházet dál. A už začínala poznávat, že by to tak nevinné nemuselo zůstat. A bývalý přítel se taky vyjádřil, že by byl pro návrat k ní. A tak že prý o tom hodně přemýšlela, a že z toho šílí, a v noci nespí a tak neví co s tím. A proto si změnila ten status. Že si to potřebuje ujasnit, a nevěděla jak mu o tom říct, a pak přišla na ten nápad s facebookem, protože věděla, že to čte a zareaguje. Což se tedy doopravdy stalo.

Tak a takhle si tedy tohle trápení způsobil sám. Blbej facebook. Kdyby se více držel reality a netrval na nějakém označení na sociální síti, mohlo být všechno jinak. A nebo třeba ne, ale spíše jo.  Takže jde domů a mění si i on status na It’s complicated. 

Protože víte co lidi, ono je to vždycky všechno tak trochu komplikované. A tyhle sítě nám to zrovna moc neulehčují.

1 komentář: