Stránky

2012/05/07

Ines de la Fressange - Se šarmem Pařížanky

Tak a dost! Musím knihu odložit, abych Vám mohla napsat své dojmy z ní. Když ona se odkládá opravdu těžce, tak krásnou podobu má. Líbí se mi tvar knihy, zpracování a síla listů, ladící záložka, a především desky knihy. Prostě nádhera!

Je jasné, že kniha o pařížském stylu ani nemůže být jiná. Ale co najdeme uvnitř (přece jen to je podstatnější)?

Kniha je rozdělena do čtyř kapitol – Oblékněte se jako Pařížanka, Kráska večera, U mě doma, Inesina Paříž. První část o oblékání, modě asi nikoho nepřekvapí, že zabírá polovinu knihy. Dále oddíly o kosmetice a zařízení bytu. Poslední část o místech Paříže (od muzeí přes restaurace po hotely), která nejsou v každém průvodci a rozhodně stojí za to, je navštívit (tato část by mohla zaujmout i mužské čtenáře). Pro mne první a poslední část rozhodně nejpřínosnější.

Knihu jsem přečetla celou, ale pocity mám rozporuplné. Vypsala jsem si zajímavé tipy, internetové adresy, připomněla si pravidla oblékání, která sice vím, ale občas je (ne)vědomky pozapomenu.

Protože většinu informací, co se zde dočtete, člověk tuší, to, že to nedělá, či není schopen dodržet, je druhá věc. Na druhou stranu je to docela zajímavé, mohla by to být vyložená blbost, ale autorce se podařilo knihu sestavit...jak to jen říct...s elegancí! (prostě Francouzka (a úspěšná modelka k tomu)).

Nejlepší by bylo vyrazit do samotné Paříže a nabrat podněty tam, ale když to holt nejde, lze vzít za vděk touto knihou. Zasnít se nad ní a nechat se inspirovat.

Jinak se jedná z velké části o adresář podniků doplněných stovkami fotografií. Knihou se vám bude hezky listovat, načerpávat nápady a chuť přestavět nábytek či v hlavě skládat zajímavé outfity s nápaditými doplňky. A o to přece jde, ne?

Předpokládám, že takováto kniha si své nadšené čtenářky najde, já úplně cílovka nejsem...ale jako žena, která má ráda hezké a vkusné věci, dvou večerů, kdy jsem knihou listovala, rozhodně nelituji.

Co jsem si odnesla z knihy já? Především, že si NUTNĚ musím pořídit tmavomodrý svetr. A brzy se do Paříže znovu vypravit, abych mohla přespat v Hôtel des Grandes Écoles a trávit hodiny a hodiny vysedáváním v Le Café de Flore.


Ines de la Fressange - Se šarmem Pařížanky
Vydal Knižní klub v roce 2012.

2 komentáře:

  1. Včera jsem si Se Šarmem Pařížanky přinesla domů, prolistovla jsem ji celou, zatím přečetla jen pár prvních stran. Mám z ní zatím podobný pocit jako ty. Asi nejsem též úplně cílová skupina, ale ta kniha je tak hezky udělaná, že už jen pro to stojí za to jí doma mít.

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat