Stránky

2012/05/28

C. D. Payne – Neviditelný

"Co se děje?" zašeptal jsem. 
Tara zakryla sluchátko dlaní. "Buď je mrtvá nebo to sděluje otci."

Příběh sedmatřicetiletého Axla Westona začíná být zajímavý v den, kdy jde dát svého psa do útulku, a objeví formulku, po které se stane neviditelným. Je na tom totiž bledě. Bez práce, bez peněz, žena ho opustila, nejštíhlejší už taky není a co nevidět se stane bezdomovcem, protože neplatí hypotéku. Vidíte, nic moc, o čem by stálo za to vyprávět. Jenže když jste neviditelný, to je jiná! Můžete jít do banky, vzít si peníze, vejít do dámských kabinek v obchodech s oblečením. Třeba. Prostě život se vám změní. A to hodně. Stanete se investigativním novinářem, zaplete se s herečkou Desmou či svou bytnou rozložité postavy. Jasně, taky po vás začne jít FBI.

Nemá cenu to dál prozrazovat, stejně je hlavní, že se při čtení budete bavit. Je to odpočinkové čtení. Připomínalo mi to styl P. G. Wodehouse. Oddechové, vtipné, ironické, zamotané. Jen na můj vkus moc sexu (holt napříště se vrátím ke svému miláčkovi Wodehousovi), ale knížka se mi líbila.

O autorovi C. D. Paynovi jsem už samozřejmě slyšela, jeho známou sérii Mládí v hajzlu jsem ale nečetla, myslím, že už bohužel uplynul čas, kdy by mne knihy mohly oslovit, ale pokud je to psáno tímhle stylem, dovedu oblibu knih pochopit.

Jo, a kniha má dobrý závěr!


C. D. Payne – Neviditelný
V roce 2012 vydala Jota.

2 komentáře:

  1. Ty máš taky ráda Wodehouse :) Připadá mi, že hodně lidí tenhle styl moc nechápe, nebo aspoň já jsem s ním u svých přátel nepochodila, ty knihy jim nepřišly vůbec vtipné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně! Vždyť je úžasnej. A nepochopitelnej, jak toho mohl tolik napsat:-).

      Holt každému se líbí něco jiného, a třeba přátelé časem pochopí (ale já to mám v okolí stejné:-)).

      Vymazat